MEGANE GRANDTOUR – middle class car with backpack and contrasts in the woods of Dolenjska region

MEGANE Grandtour BOSE Energy TCe 130 – kratek test in pa,  a smo “na konju?”

MEGANE Grandtour BOSE Energy130 TCe.

” A zdej boš pa Megana testiru? Čist izven konteksta!”

” Ja itak! A to pa ni dobr, al kaj?”

“Nč nisem reku…”

” No, kakor hočeš, ampak zgleda pa luštno, zanimivo, mal agresivno, dinamično, a ne?” 😉

V zgodbi o potrebnosti in pomembnosti, praktičnosti enoprostorcev in športnih terencev…. je tole kar zanimiva sprememba. Avto je klasičen.. skratka limuzina z “ruksakom”… Ampak še vedno družinski avto. No, sploh najprej družinski avto, ker je prtljažnik kar velik, ki da tudi občutek stabilne vožnje, ker ni visok, kot prej omenjeni avtomobilski razredi.

Tablica na sredinski konzoli (R-link2)…. v koraku z modernimi časi. Je pa zopet vprašanje varnosti, ko skačemo po menijih tablice in ne gledamo na cesto. Nekaj osnovnih funkcij je sicer še vedno “na gumbih” – nastavitev temperature, notranje kroženje zraka ipd…hvala bogu. 😉

Solidno natančen 6-stopenjski menjalnik v kombinaciji s 130-“konjskim” TCE bencinskim motorjem sicer ni “navit” in ga ne razganja od moči. Ko pritisneš do konca, da “skočiš ven” in prehitiš.. se malo obotavlja… ampak, potem pa da od sebe, kar zahteva voznik, tako da je v razredu bolj poskočnih. 🙂 Poraba? Hm…. 8 l/100 km…. pri doseganju dovoljenih hitrosti na avtocesti in vožnji po regionalnih cestah, kjer se je bilo potrebno tudi malce “dvigovat” in “spuščat”, kar je pomenilo malce več, kot pa le uživanje v ležerni vožnji po “countryside” okolici. Za bencinarja s takšno močjo… v mejah normale. Lahko je tudi nižja poraba… samo, potem mora biti malo manj avtoceste in malo več vožnje med 90 in 110 km/h.

Renault MEGANE Grandtour
NA KONJU?.. marsikdo lahko tako reče, ko ga kupi. 🙂

Mere? Dobrega 4,6 m ga je. Z medosno razdaljo 2,712 m, kar lahko pomeni udobno vožnjo. “Kufra” pa za 500 l. Tudi ni malo za ta razred.

BOSE? Jep…. BOSE je najvišji nivo opreme, kjer imajo potniki možnost uživat v BOSE zvočnem sistemu. Zraven pa paše še električno pomični prednji sedež z masažno funkcijo, ki te lepo masira…kar je “uuuuuuuu” na daljših vožnjah. Je pa sedež značilno francosko malce prekratek.

Pripomočkov je nekaj, vključno s kamero za vzvratno vožnjo, opozorilnikom mrtvega kota in še kakšnim “bonbončkom”. Ni pa imel (ta konkretno) še aktivnega tempomata, ki postaja počasi pojem varne vožnje.

Luštna alternativa, o kateri je smiselno razmišljat pri nakupu novega avtomobila… še posebej mogoče zato, ker je na primerjalnem testu družinskih karavanov zasedel drugo mesto. Mislim, da to tudi nekaj pomeni. Je pa vedno vse skupaj stvar in odločitev posameznika.

Dolenjska je pozimi tudi lepa. Pa čeprav na oblačen dan. In nekaj km vožnje po takšni pokrajini človeka prav pomiri. Prisili te v to, da glavo obrneš, ustaviš in pogledaš kakšno stvar dvakrat. In skušaš uživat v vožnji. Medtem ko pri vožnji po avtocesti… mah priznajmo si… to je za “premikanje od točke A do točke B”, za vožnjo v službo in nazaj, za vožnjo na poslovne zadeve, na delo… medtem ko, po lokalni cesti tega človek ne počne… no, razen, ko je doma precej kilometrov stran od avtoceste. Ne vem, ali zavidam takšnim ali ne… ampak, ko se pelješ po nekaj letih tam, kjer si se prej vozil, ker si se “izogibal” cestninam… je prav zanimivo videt, kaj se je spremenilo. Pa če mi to kdo zameri ali pa ne ;-).

Aja… pa hvala PSC Logatec… da sem ga “lohk pelu”… 🙂

Uradna stran RENAULT MEGANE Grandtour .

Uradna stran prodajalca PSC Logatec.

KOMOTAR MINUTA o MEGANU Grandtour.

Mat Wilson – MEGANE test.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: