D-RESORT hotel, ŠIBENIK, CROATIA

D-RESORT, Small Luxury Hotel in Šibenik, CroatiaIMG_20171029_121426.jpg

“U ti mater… a tak hotel si našel na Booking-u? Tole pa ne more bit pocen!” je bil komentar, ko sva se pripeljala pred hotel zvečer…. in moram povedat, da sem tud sam malo “pozijal”…. pač, ko se pripelješ pred razsvetljen hotel ponoči in to po malce slabši cesti na začetku.. mimo “popravljalnice čolnov”, se res najprej vprašaš, kam se pelješ, potem pa “učke ven vržeš”. Ja, na Bookingu dosega oceno 9,3, kar pa res ni tako malo… ;-).

Ko pa parkiraš pred vhodom in potem vstopiš v “lobby”… no, potem si pa res presenečen…. prijetno presenečen! Res dober design. Modern, in zelo všečen. Majhen hotel (69 sob in 3 ekskluzivne vile), kjer nimaš opravka s 1.000 in več gosti. Kjer ni nobene gneče, nobenega pretiranega “šundra” in se sprašuješ, a so ga Italijani spregledali, ker .. sorry… če imaš opravka z 20 Italijani v hotelu.. pa misliš, da je hotel poln. Tako so namreč glasni :-).

Hotel stoji na zelo lepi lokaciji, ki jo vidiš šele zjutraj. In sicer je v svoji kapljičasti obliki postavljen ravno tako, da z enim delom gleda na Šibenik, z drugim delom pa se obrne proti marini, ki je verjetno znana mnogim Slovencem, saj je izhodišče za vse bolj priljubljena jadranja po Jadranu in med otoki,. Skipperjev je tukaj.. ma.. kar precej! :-).

Detajli so odlični. “Rdeča nit hotela” je seveda “raw” izgled. Hodniki, stopnišča in sobe… vsepovsod se vidi grobi beton, ki daje temu hotelu prav dober in nič kaj grob izgled, ker je res dobro vkomponiran v celotno zgodbo. Zgodba pa vključuje v bistvu tri materiale in sicer beton, “surov” les (ker ni izdatno lakiran oz. na mestih celo oljen ali voskan) in pa steklo. Skratka minimalizem na vseh frontah.

Jedilnica je relativno majhna, vendar očitno dovolj dobro preračunana za takšno velikost hotela. V hotelu so 4 bari, spa in bazen, kar pomeni, da je za “pomirjevalo” dobro poskrbljeno.

Hrana? Čudovita! Zajtrk samopostrežen in dopolnjen z lokalnimi zadevicami. Večerja strežena in vzdušje “podkrepljeno” z nežno glasbo “v živo”. Skratka, res čudovit hotel, ki je vreden obiska. In izven sezone res cenovno ugoden. “I’LL BE BACK!” 😉

Spletna stran hotela D-RESORT

Članek o hotelu na spletni strani HEDONIZEM.SI

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: