ŠKODA SUPERB Combi Ambition 2.0 TDI DSG

ŠKODA SUPERB
ŠKODA SUPERB Combi Ambition 2.0 TDI DSG

Superb word for space in move? SUPERB!

Po 6 mesecih druženja s Škodo SUPERB, je prišel čas, ko se bo treba od “NJE” posloviti. Nekaj besed o “NJEJ” (“just an ordinary guy using the car”). Kot že v naslovu napisano (seveda v angleščini. Kaj pa bi danes brez nje v naši ljubi domovini 🙂 ?)… “Superb word for space in move?”… ja, če človek potrebuje prostor, ki ga mora seveda istočasno tudi premikati, potem je ta Škoda ena izmed pravih odločitev. Prostora je pa tukaj res na pretek, ampak, res na pretek, tako spredaj, kot zadaj, da ne govorimo o “kufru”. 1500310818496

Motorna izbira v primeru te bele lepotice je seveda preizkušen koncernski 2.0 TDI motor s “150KM” in 6-stopenjskim DSG menjalnikom. Nisem hiter in nisem počasen voznik. Skušam vozit predvsem varno. Kar ne pomeni, da kazalec na merilniku ne “pobegne” tudi kdaj nad 140, 150, 160 km/h.. pa vedar, na lokalnih cestah in v mestu, po predpisih! In pa, kar me je že starosta varne vožnje (g. Küzmič) naučil pred leti, če je katero omejitev potrebno 100% upoštevati, je to omejitev 30km/h. Poanta? Poraba! Po prevoženih 20.000 km v pol leta, se je le-ta ustalila na 5,4 l/100 km!!! Zeeelooo lep rezultat za tako velik avto in z ne tako podhranjenim motorjem.

sdr
“Armaturka” v Superbu. Aja, pa vroče je bilo takrat :-).

Kot bi rekel Ciril Komotar…”sladko-kisle”… Ja tudi kakšna “kisla” se najde. Je pa to zgolj in izključno samo posledica osebnih preferenc in “stisk in težav” :-). Definitivno je to družinski avto z veliko prostora! Je pa nizek in težava je vstopit, še večja pa izstopit po recimo 100, 200, 300 prevoženih kilometrih, ko se človek “malce” zasedi”. Zato v zadnjem času preferiram višje sedenje. Sedeži pa, navkljub enostavni obliki in tekstilu, “svetovni”. In detajl, ki me vedno zmoti…sredinska konzola in “tiščanje” kolena v tisto nesrečno konzolo. No, tukaj, v mejah normale. Koleno se zadane kdaj v konzolo in lahko postane boleče (bolečina približno podobna tisti, ko stopiš z boso nogo na “legico” 😦 ), vendar zeeloooooo malokrat! V kakšnem drugem avtu večkrat in bolj intezivno. In pa nenazadnje… zadnji odbijač (sploh v primeru karavanske izvedenke), bi bilo smotrno in smiselno oblepiti v kakšno odporno prozorno folijo… če ne, bo hitro barva “razpraskana” ob “vlečenju” zadev iz “kufra”.

cof
Bela Krajina

Izolacija “od hrupa zunaj” je v mejah normale. Kakšen “petrol-freak” ravno ne bo užival v hrupu, ker ni bencinarka, istočasno pa tudi ne bo ostal malodušen, ker ni nikjer nič slišat (kot se to rado zgodi v električnih avtomobilih :-)).

cof
Oba sta začela svojo pot na slovenskem v podjetju PANJAN iz Trebnjega

All in all! Avto navduši tako na kratkih, kot na dolgih poteh in ime “ljudski Audi A6, si “komot” zasluži”. Price performance? Ja, se mi zdi, da kar v špici glede na konkurenco. Če kdo ni preveč “navezan” na znamko in išče dober avto, potem je tole dobra izbira. 

Superb je “videl” Nemčijo, Švico, Italijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino in veliko Slovenije in nalogo, kako to prevozit čimbolj udobno in čimbolj ekonomično, je opravil z odliko. 

20170625_163523
Simplonpass.

Hvala podjetju PANJAN iz Trebnjega za omogočeno “matranje” te bele Škode Superb. Bilo mi je v veselje.

Uradna stran Škoda SUPERB

Uradna stran PANJAN Trebnje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: