RENAULT KOLEOS ENERGY DCI 175 4WD X-TRONIC

IMG_20170829_152644.jpgKOLOS? Ne! KOLEOS – nežni Renaultov velikan

“Pašejo mu! Dobr zgleda!” so bili komentarji… Luči namreč. Tale svetobni podpis…ma ni hudič, tole pa moraš poznati ponoči… no, zamenjaš lahko za Megana ali pa Talismana. Pa vendar… Renault ima svoj podpis.

Renault je temeljito prenovil.. no, v bistvu naredil povsem nov SUV, ki pa deli osnovo z Nissanovim X-TRAIL-om.

“Majke mi! Tako mehkih sedežev pa še ne!” Ja, res, samo v opremi INITIALE PARIS. K usnjen fotelj v dnevni sobi. Oblazinjenje je namreč v Nappa usnju in res je mehko. Pa še ventilirani sedeži…uh! je pa res, da je sedalni del malo prekratek. Francoz, kaj hočemo.IMG_20170829_182223.jpg

Motor pa 2.0 dCI, 130 kW (175 KM) in združen z brezstopenjskim (sicer 7 prednastavljenih stopenj) samodejnim menjalnikom. No, tukaj pa moj osebni pomislek… benti.. motor se vrti v vrtljaje in se vprašam, zakaj ne morejo malce bolj zatesnit motornega prostora… preveč se sliši to vpitje v prostor za volanom. Sploh, če “pohodiš gas”, da pričneš prehitevat, menjalnik pa “vrže dol dve prestavi”…ajaj… Navadit se je treba, ni druge. Poraba je pa ena izmed višjih med avtomobili, ki so bili na testu… pod 8,7 l/100 km ni šlo.

Pa spet tisti “filing” z legicami… ja, butnil sem s kolenom v ohišje volana, ki je kljub temu, da je bil v najvišji in za sedenje za volanom v pravilni poziciji, bil prenizko. Resno? Potem pa “mater in jeb…” iz ust zleti.

Grad Snežnik
grad Snežnik

All in all! Zelo dober avto. Škoda samo, da ni možno naročilo aktivnega radarskega tempomata… za tak denar…(38.900€ za INITIALE PARIS).. bi moral bit. Konkurenca ga ima. Sploh ker ima vse kar se tiče aktivne in pasivne varnosti. Pa še BOSE Surround…. vržeš gor kak dober komad in bežiš ven iz avta.. k res dobr “nabijejo” zvočniki ;-).

Podatki.. hja, 2-tonske prikolice ne smete vlečt! Do 1,65 t pa gre.

Uradna stran Renault KOLEOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: